Tepal’den Lisansız Palet Üretenlere İhtar
Tepal’den Lisansız Palet Üretenlere İhtar
Yayınlanma :
17.01.2015 16:15
Güncelleme :
17.01.2015 16:15


TEPAL Başkanı Akın Balcıoğlu, artan sahte üretimlerle ilgili daha yoğun bir çalışma yapacaklarını söyledi. Balcıoğlu, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de EPAL paletlere olan talebin arttığını belirterek, “Artan talep üzerine, bazı fırsatçılar lisans almadan EPAL palet ürettikleri duyumları almaya başladık. EPAL’den lisans almayan firmalar EPAL palet üretemezler. Bunu yapmak sahteciliktir ve suçtur” dedi.
EPAL’in 50 yıl önce Almanya’daki ahşap palet üreticileri tarafından kurulduğunu vurgulayan Akın Balcıoğlu, bu süre içinde ahşap paletle ilgili standartlar oluşturulduğunu belirtti. EPAL’in geliştirdiği standartların önce Avrupa’da ardından da tüm dünyada kabul gördüğünün altını çizen Balcıoğlu, “Mallarını güvenle taşımak ve gümrüklerde engelle karşılaşmak istemeyen üreticiler EPAL paletleri tercih ediyorlar. Çünkü EPAL paletler, en güvenilir ahşap paletler olarak tüm dünyada kabul görüyor” şeklinde konuştu.
EPAL paletlere duyulan güven nedeniyle bazı fırsatçıların lisans almadan sahte damgalar kullanarak EPAL paletleri taklit ettiğini yönünde duyumlar aldıklarını söyleyen Akın Balcıoğlu, bu tür sahteciliklere karşı daha yoğun bir mücadele içine girme kararı aldıklarını belirtti. Balcıoğlu, yapılanın marka ihlali ve sahtecilik olduğunu söyledi. EPAL paletlerde kullanılan ağacın cinsi, kullanılan çiviler, takoz ve tahta kalınlıklarıyla ilgili standartlar olduğunu vurgulayan Akın Balcıoğlu, “Sahte üretim yapanlar bu standartlara da uymayıp, markamıza zarar veriyorlar. Ayrıca haksız rekabet yapıyorlar. Bu nedenle 2015 yılında sahte üreticilere karşı yoğun bir hukuki mücadele başlatacağız” dedi.
Sahte paletleri satın alan firmaları da uyaran Akın Balcıoğlu, lisansız üretilen sahte EPAL paletlerle ihracat yapan firmaların mallarının gümrüklerde bekletildiğini söyledi. Bu tür istenmeyen durumlarla karşılaşmak istemeyen ihracatçı firmaların palet satın aldıkları işletmelerden, EPAL ve Isıl işlem lisanslarını talep etmelerini isteyen Balcıoğlu, “Türkiye’deki lisanslı EPAL palet üreticilerinin listesi, www.tepal-epal.com internet sitemizde yer almaktadır. Ayrıca palet kullanıcılarımız şüphelendikleri durumlarda internet sitemizdeki telefonlardan görevli arkadaşlarımıza ulaşıp bilgi alabilirler” diye konuştu.
EPAL lisansı almak isteyen firmaların TEPAL ile irtibata geçmeleri durumunda gereken kolaylığın sağlandığını da söyleyen Akın Balcıoğlu, gerek sıfır palet, gerekse tamir için EPAL’e yapılacak başvurularda Türkiye Ulusal Komitesi’ndeki görevli personelin destek verdiğini ve süreci takip ettiğini vurguladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: