Bursa Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Orçun Zolun ve yönetim kurulu üyeleri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti.
Makamında karşıladığı misafirleri ile sohbet eden Başkan Dündar, “2008 yılında kurulmuş olan Bursa Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği, 7 yıldır birçok önemli faaliyet düzenledi. Dernek çatısı altında gerçekleştirilen sorumluluk projeleri Roman vatandaşlarımıza karşı olan ön yargının da ortadan kalkmasını sağladı. Osmangazi Belediyesi olarak Roman vatandaşlarımıza daha kaliteli bir hayat sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.
Bursa Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Orçun Zolun ise dernek olarak çok güzel hedefler belirlediklerini ifade ederek, “Roman vatandaşlarımızın 200 yıldan uzun zamandır bir takım sıkıntıları var. Bu sıkıntıları ortadan kaldırmak, insanların Romanları ve roman kültürünü tanımaları adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de ‘Bilgi Merkezleri’ kurmak. Elimizde Romanlarla ilgili 5 bine yakın materyal var. Bu materyalleri kuracağımız ‘Bilgi Merkezleri’ aracılığıyla herkese ulaştırmak ve toplumda roman vatandaşlara karşı ön yargıyı bitirmek istiyoruz” diye konuştu.
Roman vatandaşların sokakta düğün yapma geleneği olduğunu dile getiren Orçun Zolun, Başkan Dündar’dan Kamberler Parkı’nda düğünlerini yapabilecekleri üstü kapalı bir alan talebinde bulunurken, Dündar,
Roman vatandaşların talebini dikkate alacaklarını söyledi.
Orçun Zolun, Cuma günü Bursa’ya ziyaret düzenleyecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın 81 ilden Roman vatandaşların temsilcileriyle bir araya gelecek olduğunu hatırlatarak, “Türkiye Romanlar Konfederasyonu olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘Yüzyılın Devlet Adamı’ ödülünü vereceğiz. Kendisi Romanlar için önemli hizmetlerde bulundu. Sayın Cumhurbaşkanımız bizler için bir dünya lideri” ifadelerini kullandı.
Romanlardan Dündar’a Ziyaret
Romanlardan Dündar’a Ziyaret
Yayınlanma :
04.02.2015 16:55
Güncelleme :
04.02.2015 17:13


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: