(özel Haber) Türkiye’de Yeni Trend, Evden Kaçış Oyunları
(özel Haber) Türkiye’de Yeni Trend, Evden Kaçış Oyunları
Yayınlanma :
18.01.2015 09:55
Güncelleme :
18.01.2015 09:55


Japonya’dan çıkan ve son birkaç yılda tüm dünyayı saran oyun trendi “real room escape” yani “gerçek odadan kaçış oyunu”, bir grup arkadaşın, belirli bir konseptle dizayn edilmiş bir eve kilitlenip, içerideki şifreleri çözerek bir saat içinde anahtarı bulup kronometreyi durdurup dışarı çıkması esasına dayanıyor. Oyunseverlerin zekalarını en iyi şekilde kullanmaları ve matematiksel düşünme ile ipuçlarına yaklaşmaları, bu odadan çıkmak için önemli bir avantaj sağlıyor.
GENÇLER, GERİLİM VE HEYECAN İÇİN GELİYOR
“Kumpass” 2-5 kişilik arkadaş grupları oyun oynayabiliyor. Ancak oyundan daha çok zevk alabilmek için en az 3 kişi gelinmesi tavsiye ediliyor. Gençler, aileler ve ekip ruhunu canlandırmak isteyen şirketlere hitap eden bu oyuna katılanlar ise hayatlarına heyecan ve gerilim katmak için geldiklerini söylüyor. Oyun sonunda kazananlar, “Kumpass’tan yırttık” yazısıyla fotoğraf çektirirken kaybedenlerin payına ise “Kumpass’a düştük” yazısıyla çektirilen fotoğraf düşüyor.
“İZMİR’DE İLK”
Oyunu bir yurtdışı seyahatinde keşfettiğini ve çok farklı bulduğu için uygulamaya karar verdiğini söyleyen Cihan Kocabaşoğlu, “Japonya merkezli bir oyun. Dünyanın birçok ülkesinde de bu şekilde hizmet veren oyun salonları var. Biz de bunun İzmir’de ilkini açtık. Evden kaçış oyunu, görsel ve zihinsel hafızaya dayalı bir oyun. Ürkütücü, korkutucu herhangi bir öğe yok. Çok eğlenceli bir oyun. Genelde gençler rağbet gösteriyor” dedi. Oyun hakkında kısa bir bilgi de veren Kocabaşoğlu, ekip üyelerinin yardımlaşarak şifreleri çözmeleri gerektiği ve en sonunda 60 dakikalık süre dolmadan kronometreyi kapatmaları gerektiğini söyledi.
HER ODADA KAMERA
Ekip üyeleri loş bir ortamda evin içerisinde şifreleri toplamaya çalışırken, bir moderatör de kontrol odasında gece görüşlü kameralarla oyuncuları izliyor. Odalarda bulunan mikrofonlu kameralar ve ses düzeni sayesinde ekip üyeleri ve moderatör iletişim kurabiliyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: