OPET, Tevfikiye’nin ardından Çıplak Köyü’nde çalışmalara başlıyor
Çanakkale Gelibolu Yarımadası’nda 13 yıldır yürüttüğü “Tarihe Saygı Projesi” ile bölgenin tarihine sahip çıkan OPET, bölgeye desteğini sürdürüyor. OPET, ‘Arkeo-Köy’e dönüştürdüğü Tevfikiye’nin ardından bu kez, hemen yanında bulunan Çıplak Köyü’nde çalışmalara imza atacak.
Yayınlanma :
21.06.2019 11:53
Güncelleme :
21.06.2019 11:53


Protokol imza töreninde konuşan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı “Tevfikiye Köyü, dünyada bir ilk oldu. Hep birlikte uluslarası boyutta örnek olacak bir köy oluşturduk. Şimdi sıra Çıplak Köyü’nde… Osmanlı döneminin eserleri olan bu köyümüzde antik dönemle iç içe Osmanlı motifleri işlenerek farklı bir köy konsepti planlanıyor. OPET’in burada gerçekleştireceği çalışmalar ile göreceksinizki Çıplak Köyü de dünya çapında bir köy olacak” dedi.
OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, ise “Çıplak Köyü’nde gerçekleştireceğimiz çalışmalarımızın temelini Arkeo-köy Tevfikiye’deki yol haritamızda olduğu gibi yine eğitim ile atıyoruz. Köylülerimizin bilinçlenmesini, iş sahibi olmasını ve sosyal yaşam kalitelerinin artmasını amaçlıyoruz. Aynı zamanda yaşadıkları toprakların değerini anlamalarını, öğrenmelerini ve anlatmalarını sağlamak üzere tarih bilgilerini tazeliyoruz. İş kurmalarını sağlayacak şekilde restoran, pansiyonculuk, işletmecilik eğitimleri sağlıyoruz. Arkeo-köy Tevfikiye’de olduğu gibi Çıplak Köyü için de bir konsept ve buna uygun düzenleme çalışmaları gerçekleştireceğiz. Çanakkale Valiliği ile gerçekleştirdiğimiz protokol kapsamında Troya’ya bağlayacağımız çalışmalar yapacağız. Çıplak Köyü’nün en eski Osmanlı köylerinden biri olması, ilk kadın öğretmenin bu köyde görev yapması, Schliemann’ın evinin burada olması gibi özelliklerini birleştireceğimiz farklı bir çalışma hazırlığı içerisindeyiz. Yine Çanakkale Üniversitesinden Troya Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan’ın danışmanlığını alıyoruz. Burada da faydalı sonuçlara imza atacağımıza inanıyorum” dedi.
Çıplak Köyü’nde gerçekleştirilecek kurs programı; kişisel gelişim, pansiyonculuk, işletmecilik, ağırlama-karşılama, temizlik ve hijyen, diksiyon, yabancı dil, geleneksel el sanatları, hediyelik eşya yapımı, çini ve seramik yapımı gibi farklı konuları içeriyor. Eylül ayında başlayacak olan 100 kadın ve 50 erkeğin katılması planlanan kurs programı 6 ay sürecek.
https://www.habercicanakkale.com
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: