AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile adeta Yenice’ye çıkarma yaparak köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Muhtarların çok yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Milletvekili Gider, “Muhtarların derdinden en iyi ben anlarım. Hayatımın neredeyse tamamı muhtarlarla iç içe geçti. Muhtarlarımızın kişisel derdi, talebi olmaz. Tek derdi köyleridir, bütün talepleri köyleriyle ilgilidir. Yenice kadar suyu ve toprağı değerlendirebilen Türkiye’de çok az ilçe vardır.” dedi.
MİLLETVEKİLİ GİDER MÜDÜRLERLE YENİCE’YE ÇIKARMA YAPTI
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile adeta Yenice’ye çıkarma yaparak muhtarlarla bir araya geldi. Yenice ilçesinde görev yapan mahalle ve köy muhtarlarının tamamına yakınının katıldığı toplantıya Milletvekili Ayhan Gider’in yanı sıra, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk, Yenice Kaymakamı Mehmet Can İrdelp, Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Altındağ, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, DSİ 25. Bölge Müdürü Olcay Çubukcu, Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörü Ümit Ortan katıldı.
MUHTARLARIN DERDİ BENİM DERDİMDİR
Karşılıklı olarak soru ve cevap şeklinde devam eden toplantıda muhtarlar talep ve önerilerini dile getirdiler. Birçok sorunun çözüme kavuştuğu toplantıda söz alan Milletvekili Gider, “Muhtarların derdinden en çok anlayacak kişi benim. Muhtarların da, köyün de, mahallenin de derdi benim derdimdir. Ben muhtar bir babanın evladıyım. 15 yaşına kadar muhtar çocuğuydum. 23 yaşından beri ilçe tarım müdürlüğü, il tarım müdürlüğü, özel idare genel sekreterliği görevlerinde bulundum. Şimdi de milletvekili olarak karşınızdayım. Yaptığım tüm işlerin tamamı muhtarlarla ilgili. Muhtarların kişisel derdi, talebi olmaz. Muhtarın derdi köyüdür, talebi ise köyün talebidir.” şeklinde konuştu.
TEK AMACIMIZ VAR, KÖYLERİMİZE DAHA İYİ HİZMET ETMEK
İlçelere yaptıkları ziyaretlerde muhtarlardan gelen birçok taleple karşılaştıklarına dikkat çeken Milletvekili Gider, “Muhtarlarımızdan gelen talepleri ilgili müdürlüklerimize iletiyoruz. Onlar bize dönüyor, biz muhtarlarımıza dönüyoruz. Arada yanlış anlaşılanlar oluyor, tam ifade edilemeyenler oluyor. Dedik böyle bir toplantı yapalım, muhtarlarımızın taleplerini, ihtiyaçlarını birebir icracı kurumlarımız dinlesin. Şu an cevap verilebilecek konular varsa cevap verilsin, çalışılması gereken yerler varsa çalışılsın. Böylelikle hizmette bir bütünlük sağlayalım. Tek amacımız ve derdimiz var, köylerimize daha iyi şekilde hizmet etmek.” dedi.
YENİCE ÜRETİMDE ÇOK FARKLI BİR YERDE
Yenice’nin nüfus olarak olmasa da üretim potansiyeli anlamında Çanakkale’nin en önemli merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Milletvekili Gider, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Toplam nüfusa baktığınızda birçok ilçemiz Yenice’nin nüfusunun üstünde. Ama üretimde Yenice’nin yeri çok farklı. Yenice’den çok daha büyük ilçelerde bu kadar üretim yok. Yenice, süt üretiminde birinci ilçemiz.
Gerek eski tarım müdürü olarak, gerek milletvekili olarak tespitimi söylüyorum. Yenice köylüsü, Yenice çiftçisi kadar yeni üretim sektörlerine hızla adapte olabilen ikinci bir ilçenin Türkiye’de olduğunu sanmıyorum. Çünkü burada tütün bitti, çok hızlı bir şekilde biber üretimi başladı. Biberde problem yaşandı diyelim, çilek üretimi başlıyor. Eminim ki yarın kesme çiçekten tutun da, tarla balıkçılığı bile yapacak olsak en rahat çalışacağımız yer Yenice olur.”
SU PARASI ÖDEMEYELİM DEVRİ BİTTİ
Su parası, sulama parası ödemeyelim devri bitti. Köylerin artık çöpünü de topluyoruz, meydanını da yapıyoruz. Şu anki taleplerinizi 20 yıl önce dile getirseniz kimse inanmazdı. ‘Sel bastı, köyün yolu gitti, bunu neden düzeltmiyorsunuz’ diyorsunuz. Eskiden olsa ‘Düzelt kendi yolunu’ derlerdi adama.
Bunların hepsini yapalım ama şu sulama ve içme suyu için para toplamama alışkanlığını bırakalım. Çok az olduğunu biliyorum, birçok arkadaşımız topluyor. İnatlaşanlar da inatlaşmasından vazgeçsin artık. Yeni ödeneklerle yeni işler yapalım. Sürekli yeni ihtiyaçlarımız ortaya çıkıyor. İçme suyu işini artık bir düzene sokalım, kendi içinde dönen bir hale gelsin.
Arazi toplamına göre en çok sulama yapılan yerlerden biri Yenice’dir. Ama mevcut yatırım kadar yapsak yine az gelir. Ziraat mühendisi olarak söylüyorum: Yenice kadar suyu ve toprağı bu kadar iyi değerlendirebilen Türkiye’de çok az ilçe vardır. Yenice’ye ne kadar yatırım yaparsak, o fazlasıyla ekonomiye geri dönüyor.”
Yorumlar
Kalan Karakter: