Mhp’nin İzmir Adayları Sahaya İndi
Mhp’nin İzmir Adayları Sahaya İndi
Yayınlanma :
30.09.2015 14:45
Güncelleme :
30.09.2015 14:45


Yaklaşan 1 Kasım seçimlerine sıkı bir şekilde hazırlanan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin İzmir milletvekili adayları seçim çalışmalarına başladı. İlk olarak Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtına çelenk koyan 1. ve 2. bölge milletvekili adayları saygı duruşunun ardından İstiklal Marşını okudu. Sonra Konak meydanında bulunan İlk Kurşun anıtına çelenk koyan adaylar, saygı duruşunda bulunduktan sonra şehitlerimiz için Fatiha okudu.
“İZMİRLİLERİN SÖYLEYECEKLERİ BİR ŞEYLER OLACAKTIR”
7 Haziran seçimlerinde MHP’nin İzmir’den 4 milletvekili çıkardığını hatırlatan İzmir 1. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Oktay Vural, İzmirlilerin bu sayıyı ikiye katlayacağını söyledi. “Milletimizi daha güçlü bir şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz” diyen Vural, 7 Haziran’da milletimizin verdiği mesajlar doğrultusunda milli ve üniter devlete sahip çıkacak, rüşvet ve yolsuzluktan hesap soracak, bölücü terör örgütünü güçlendiren çözüm sürecini sonlandıracak, parlamenter demokrasiyi güçlendireceklerini söyledi.
1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerin öneminin büyük olduğuna vurgu yapan Vural, “İzmirlilerin gerek çözüm süreci içerisinde bölücü terör örgütünü güçlendiren politikaları oluşturan AK Parti’ye, gerek 7 Haziran’dan sonra kendilerini PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP ile aynı blokta gösteren CHP’ye söyleyecekleri bir şeyler olacaktır” diye konuştu.
“SON 13 YILDA VALİLER YOZLAŞTI”
Erken seçimde İzmir 2. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı olan Ahmet Kenan Tanrıkulu ise “Çözüm süreci içerisindeki başarısız çalışmaların 7 Haziran’dan bugüne kadar 156 şehit verilmesine sebep olduğunu söyleyerek, “8 Haziran’dan itibaren ne oldu da Türkiye’de terör birden şiddetlendi ve büyük kayıplarla karşı karşıya kaldık. MHP’nin bu kapsamda ilgililerle ilgili suç duyurusu var. Bu suç duyurusunun takibine ve 1 Kasım’dan sonra sonuçlandırılmasına gayret edeceğiz” dedi.
Valilerin AK Parti’nin il başkanı gibi çalıştıklarını iddia eden Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buna örnek olarak içinde bulunduğumuz vilayeti göstermek mümkün belki. Türkiye’nin büyük çoğunluğunda valiler; devlete yakışır, vakurlu, tarafsız ve devlet adamı niteliğini göstererek görev yapmaları icap ederdi. Son 13 yılda bürokraside her alanda olduğu gibi valilik alanında da bir yozlaşmayla karşı karşıyayız.”
Hasan Tahsin anıtının önünde fotoğraf çektiren 1. Bölge adayları tarihi Kemeraltı Çarşısının yolunu tutarken, 2. Bölge adayları Karşıyaka Çarşısına doğru yol aldı. İzmir’in simgelerinden Kemeraltı Çarşısında esnafı ziyaret eden 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Oktay Vural, vatandaşlarla sohbet etti. Havanın sıcak olması nedeniyle karadut şerbeti satan bir dükkanda mola veren Vural, kendisini izleyen gazetecilere kendi eliyle karadut şerbeti ikram etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: