Kobilere Kolay Kredi Ve Pazar Alanı
Kobilere Kolay Kredi Ve Pazar Alanı
Yayınlanma :
07.04.2015 17:35
Güncelleme :
07.04.2015 17:35


Bursa Sanayici ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) tarafından Kültürpark’taki BUSİAD binasında düzenlenen ’Küresel İlkeler Sözleşmesi Bilgilendirme Toplantısı’na katılan Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Argüden, “Ülkenin ve dünyanda en çok kurum KOBİ’ler. Biz KOBİ’lerin en çok ihtiyaç duyduğu şey nedir diye baktık. KOBİ’lerin paraya ve pazara ihtiyacı olduğunu gördük. Para ve pazar alanını sorumlu şirketlerin nasıl alacağına baktık ve aklımıza muhteşem bir fikir geldi. Bankalar, eğer bu kriterleri kredi kriterlerine dahil ederlerse, daha az riskli kuruluşlara kredi vermiş oluyorlar. Bu da onlar için bir kazanç. Bu kriterleri uygulayan şirketler böylece daha kolay finansmana ulaşmış olacak. Bu da herkesin kazandığı, kimsenin kaybetmediği bir yöntem” dedi.
Bankaları bu uygulamaya ikna etmek için bir organizasyon oluşturup yurt dışındaki bankalarla görüştürdüklerini söyleyen Argüden, “Peki bankaları nasıl ikna edeceğiz? Biz istiyoruz diye ne yaparlar bilemem. Türkiye’den 20 banka, BDDK, BİST ve SPK temsilcilerini bu konuda en iyi ülkelerden olan Hollanda’ya götürdük. Hollanda’a üç gün üç farklı bankada bu işi yapan insanlarla konuşturduk. Onlar nasıl yapıyorlar, hangi soruları soruyorlar, nasıl değerlendiriyorlar, nasıl puanlandırıyorlar... Türk bankalarına bunları gösterdik. Bazı Türk bankaları buna başladı. Yakında bunun tanıtımını da yapacaklar. Yapmayan banka kalmayacak” şeklinde konuştu
ÜYE OLMAK ÇOK KOLAY
Argüden, "Global Compact üyesi olmak çok kolay. Hepiniz yarın üye olabilirsiniz. Zaten olmaya da davet ediyorum. Dünyada 12 bini aşkın üyesi var. 100’ü aşkın ülkede de ağlar oluşturmuş bir şirket” diye bilgi verdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: