İÇDAŞ'tan dünyada bir ilk: "Tarihin Derinliğine Engelsiz Yolculuk"
Beş bin yıllık tarihin ev sahibi Troya Antik Kenti, İÇDAŞ sponsorluğunda özel olarak hazırlanan "yürüyüş yolu" ile engelliler için de ulaşılabilir hale gelecek.
Yayınlanma :
05.09.2018 12:48
Güncelleme :
05.09.2018 12:48


Yapılmakta olan bin 100 metrelik ahşap travers kaplamalı yolun 2 bin 500 metrekare alanda engelli vatandaşların kentin tümünü ziyaretlerini sağlayacak şekilde düzenlendiğini belirten Dublen, "Bilindiği üzere '2018 Troya Yılı'. Troya Antik kentine artan bir ilgi var. Troya engelli vatandaşların da yararlanabildiği bir ören yeri olmalı. Genel Müdürümüz bu düşünce ile bütün dünyada örnek gösterilecek bir yürüyüş yolu yapılmasını istedi." dedi.
Dublen, Troya'daki çalışmaların yüzde 70'lik bölümünün tamamlandığını, ayrıca Çanakkale’de kazı sponsoru oldukları 6 antik kentte arkeolojik çalışmaların kapsamlı şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: