Çanakkale’de önceki akşam yaşanan olaylar esnasında Halkevleri diye yanlış bir eve girmeye çalışan grup, evin kapısına zarar verdi. Ev sahibi, o anları korku içerisinde anlattı.
Dağlıca saldırısında şehit düşen sözleşmeli Piyade Onbaşı Fatih Duru’nun cenazesinin Çanakkale’ye getirilişi esnasında ve sonrasında Çanakkale’de gergin anlar yaşanmış, HDP il binası ile Halkevleri’ne Türk bayrağı asılmıştı. Cenaze sonrası Cumhuriyet Meydanı’ndaki Halkevleri binası önünde gösteri yapan ve Türk bayrağı asmak isteyen grup polisle tartışırken, birkaç provokatörün yan binaya girerek, Halkevleri sandıkları bir eve zarar verdikleri ortaya çıktı.
MHP İl Başkanı İsmet Balkan, ev sahipleriyle görüşerek geçmiş olsun dileklerini sunup, olay hakkında bilgi aldı. Olay esnasında ‘Bozkurt’ işareti yapanların MHP ya da ülkü ocaklarıyla herhangi bir alakası olmadığını söyleyen Balkan, bazı kişilerin bilinçli olarak ülkücüleri bu tür olayların içerisine çekmeye çalıştığını belirtti. Balkan, “Çanakkale’de hiç istemediğimiz olaylar yaşandı. İşte belediye başkanımıza yapılan saldırı çok üzücüydü. Kesinlikle Çanakkale’ye yakışmayan bir hareket. Şiddetle kınıyorum bunu. Bu evi Halkevleri sanarak gelmişler. Hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Kamuoyunun bu konuda hassas olmasını, bu olayın faillerinin de bir an önce yakalanmasını istiyoruz” dedi.
Ev sahibi ise olay anında yaşadığı korkuyu anlattı. Evde uyurken bir anda kapının yumruklanmaya başladığını söyleyen ev sahibi, “Ben uyku sersemi kalktım. Deprem oluyor sandım. Kapıyı zorlamaya başladılar. Bıçak falan varmış. Ben de kapıyı tutmaya çalışıyordum. Bıçak gelse elime girecek. Üst komşunun sesini duydum. Kaç kişi olduklarını bilmiyorum. Üst kat komşumuzun annesi, ‘Burada yaşlı bir teyze oturuyor. Siz yanlış geldiniz’ dediğini duydum. Sonra gürültü içerisinde aşağı indiler. Hemen polisi aradım. Cama da çıkamadım. Biraz sakinleştikten sonra kapıyı açtım ve aşağı indim. Kapıya vururlarken ne dediklerini anlayamadım. Sadece bir şeyle buraya vurduklarını hissettim. Son duyduğum, ‘Burası değilmiş. Yanlış geldik’ dediler. Onu duydum” dedi.
Halkevleri Yerine Yanlış Eve Gittiler
Yayınlanma :
11.09.2015 22:41
Güncelleme :
11.09.2015 22:41


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: