'Geleceğimiz Elinden Geleneksel Sanatlarımız' sergisi açıldı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan mezuniyet sergisi olan 'Geleceğimiz Elinden Geleneksel Sanatlarımız' adlı sergi görücüye çıktı.
Yayınlanma :
19.06.2019 09:47
Güncelleme :
19.06.2019 09:47


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü 4'üncü sınıf 16 öğrenci tarafından iş koyulan mezuniyet sergisi olan 'Geleceğimiz Elinden Geleneksel Sanatlarımız' adlı sergi Piri Reis Müzesinde açılışı gerçekleştirilerek, görücüye çıktı.
Serginin açılışına ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, protokol üyeleri, öğretim görevlileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Açılış töreninde konuşan Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Bugün Güzel Sanatlar Fakültemizle bir organizasyon içindeyiz. Onlarla daha önce çalışmaya başlamıştık. o işbirliğinin o beraberliğin sonuçları, meyveleri ortaya çıkmaya başladı. Az öncede gördük ki İstanbul'da bile göremediğimiz güzellikteki eserler Çanakkale'de sergilenmeye başladı" diye konuştu.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise, "Birkaç tabloya baktım o kadar harika eserler, özellikle seramik üzerine işlenmesi bunların oluşturulması oldukça zor. Tabloları gördüm hayran kaldım. Geleneksel Türk Sanatlarıyla ilgili son yıllarda ülkemizde gerçekten önemli gelişmeler var. Sanat özellikle ruha hitap ettiği zaman bana göre gerçek değerini bulur. Bu sanatlar ruha hitap ediyor" dedi.
Konuşmaların ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi.
Daha sonra protokol üyeleri ve davetliler tarafından sergi gezildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: