Egekoop’tan Elektrik Faturası İsyanı
Egekoop’tan Elektrik Faturası İsyanı
Yayınlanma :
01.10.2015 15:15
Güncelleme :
01.10.2015 15:15


Sosyal devletin zorunlu tüketim harcamalarında özellikle dar ve sabit gelirlileri koruyup, kollaması gerektiğini, elektrik, su ve ekmeğin bu tüketim arasına girdiğini kaydeden Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, konutlarda tüketilen elektrik fiyatının sanayide kullanılana göre düşük tutulmasının ya da gece-gündüz farkı uygulanmasının tek başına yeterli olmadığının altını çizdi. Tüketim tutarına KDV, katılım ve tüketim vergilerinin dahil edilmemesi gerektiğini dile getiren Aslan, “Pırlantadan KDV alınmazken kitaptan, tüpten, ekmekten, sudan, elektrikten alınması büyük haksızlık. Sosyal adalete aykırı bir anlayış. Bugün ülkede 22 milyon yoksul var, 9.5 milyon kişinin de eline sadece ayda 350 lira para geçiyor” dedi.
“DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA ÖDENMİYOR”
Hemen her vatandaşın evine gelen elektrik faturasını inceleyerek, haksızlığın boyutunu bizzat tespit edebileceğini ifade eden Aslan, şunları söyledi; “Tüketim tutarı 46.45 lira olan fatura dağıtım bedelinden enerji fonuna, personel hizmet bedelinden TRT payına birçok kalemle birlikte 71.30 lira oluyor. Yani cebimizden 24.85 lira fazladan para çıkıyor. Bu yüzde 60’a varan vergi demektir. Bu haksızlıktır, ek bir yüktür ve daha da yoksullaşan insanların taşıyabileceği bir yük değildir. Kaldı ki Doğu ve Güneydoğu’nun birçok kentinde elektrik faturası ödenmediğini, bunun da yine faturasını ödemek zorunda kalan illerdeki vatandaşlara ödettirildiğini biliyoruz. Bu sürdürülebilir bir tablo değildir.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: