Edirne’de 562 Yıllık Tarihi Cami Yeniden İbadete Açıldı
Edirne’de 562 Yıllık Tarihi Cami Yeniden İbadete Açıldı
Yayınlanma :
20.02.2015 14:30
Güncelleme :
20.02.2015 14:30


1905 ve 1973 yıllarında onarım gören Çakır Ağa Camisi, restorasyon uygulama ve çevre düzenlemelerinin ardından yeniden ibadete açıldı. Açılış törenine, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne İl Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, İl Müftüsü Emrullah Üzüm, İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, Saraçhane semti eşrafı ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
“ÇAKIR AĞA CAMİSİ 562 YILDIR AYAKTA DURUYOR”
Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, görevlerinin vakıf kültür varlıklarını gelecek nesillere sağlıklı, sağlam ve aslına uygun şekilde intikal ettirmek olduğunu belirterek, "Bu cami 1453 yılında inşa edilmiş bir camidir, dolayısıyla İstanbul’un fethiyle yaşıt bir cami. 562 yıldır ayakta olan bir cami" dedi.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de Çakır Ağa’nın 562 yıllık eserinin hala ayakta olmasının gurur verici olduğunu dile getirerek, "İnsanoğlu arkasında eser bırakan olmalı. Böyle güzel camileri biz açacağız, sizlerde böyle mabetlerin içini boş bırakmayacaksınız. Bu mabetlere sizler sahip olacaksınız. Kötü gözlü insanlardan burayı koruyacaksınız. Burayı korumak sizlerin görevi olacaktır" ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından Vali Dursun Ali Şahin ve beraberindeki heyet, açılış kurdelesini keserek Çakır Ağa Camisini ibadete açtı.
ÇAKIR AĞA KİMDİR?
Cami, hayırsever kişiliği ile bilinen Çakır Ağa tarafından 1453 yılında inşa ettirildi. Fatih Sultan Mehmet döneminde sekbanbaşı olarak görev yapan Çakır Ağa, bu cami dışında İstanbul’da dört cami, Silivri’de büyük bir zaviye ve Bursa’da bir hamam yaptırmıştır. Çakır Ağa Camisi, daha önce 1905 ve 1973 yıllarında da onarım görmüştü.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: