Dünya Spastik Çocuklar Günü Türkiye’nin Tek Spastik Çocuk Hastanesinde Kutlandı
Dünya Spastik Çocuklar Günü Türkiye’nin Tek Spastik Çocuk Hastanesinde Kutlandı
Yayınlanma :
07.10.2015 19:05
Güncelleme :
07.10.2015 19:05


1997 yılında hizmet vermeye başlayan 54 yataklı hastanede Türkiye’nin dört bir yanından gelen hastalar tedavi oluyor. Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi, Sağlık Bakanlığı’na bağlı araştırma hastaneleri dışında yataklarının hepsini rehabilitasyona ayıran tek fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi. 7 Ekim Dünya Spastik Çocuklar Günü Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çeşitli faaliyetlerle kutlandı. Hastane yönetimi aynı gün doğum günü olan çocuklarla birlikte pasta keserken, konferans salonunda çizgi film gösterisi sunuldu.
Nöroloji Uzmanı Dr. Esat Yetermin, ’seberal palsi’nin tek bir hastalık olmadığını, doğum öncesi, sırası ve sonrası merkezi sinir sisteminin hareket ve koordinasyon merkezlerinin oksijensiz kalma, enfeksiyon, kanama, travma, erken doğum gibi sebeplerle gelişen kalıcı hareket ve duruş bozuklarını anlatan genel bir tablo olduğunu söyledi. Erken teşhisin önemine dikkat çeken Yetermin, 5 aylıkken başını tutamayan, 8 aylıkken oturamayan, 18 aylıkken yürüyemeyen çocuklar için mutlaka bir uzmana danışılmasını tavsiye etti. Yetermin, 2 yaşından evvel kesin teşhisin konulamayacağını ifade etti.
Hastane Yöneticisi Op. Dr. Çetin Bakır ise, "Hastanemizde çocuk hastalıkları, nöroloji ve FTR hekimleri önderliğinde havuz tedavisi, robotik rehabilitasyon dahil çok yönlü rehabilitasyon hizmetleri veriliyor" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: