“Çanakkaleli Bütçeden Hakkını Alacak”
Meclis Genel Kurulu’nda 2019 bütçe maratonu başladı. Komisyon sürecini de yakından takip eden Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan 2019 yılı bütçesini yerel basına değerlendirdi.
Yayınlanma :
10.12.2018 23:17
Güncelleme :
10.12.2018 23:17


Konuşmasının kalan kısmını rakamlara ayıran Turan karşılaştırmalı örneklere yer vererek şunları söyledi: 2002 yılında toplam harcama bütçemiz 98 milyar TL iken bugün bu rakam 961 Milyar TL. Yaklaşık 10 kat arttırmışız bütçemizi. Ak Parti hükümetleri döneminde eğitim her zaman bütçeden en büyük pay alan kalem olmuş. Bu bütçede de 161 milyar TL ile eğitim harcamaları bütçenin birinci sırasında. Eğitime 2002 yılında ayrılan pay 7,4 milyar TL idi. 2002’den bu yana 38 kat arttırmışız. Sağlık alanındaki 2019 bütçemiz 96 milyar TL. Bu rakam 2002 yılında 2,3 milyar TL civarındaydı. Yani 16 yılda yaklaşık 41 kat arttırmışız. Çanakkale’ye bakın. Yenilenmeyen hastane, okul, yol kalmadı.
Konuşmasının sonunda “Çanakkaleli Bütçeden Hakkını Alacak” diyen Turan, bütçenin tüm millete hayırlı olması temennilerinde bulundu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: