Çanakkale'nin Ezine İlçesi’nde cami avlusuna bakan duvarını kırarak girdikleri kuyumcudan, 50 bin TL değerinde altın ziynet eşyası, kol saati, döviz ve Türk Lirası çalıp kayıplara karışan 3 şüpheli, polisin amansız takibi sonucu çaldıklarıyla birlikte yakalandı.
Alınan bilgiye göre, 30 Kasım'da Ezine ilçe merkezindeki kuyumcu dükkanına, iş yerinin arkasındaki sokaktan duvarı delerek giren şüphelilerin yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince çalışma başlatıldı.
Çalışma kapsamında, bölgedeki güvenlik ve MOBESE kameraları incelendi, şüphelilerin kaçabilecekleri yönler tespit edildi.
Ekipler yaptıkları çalışmada, şüphelilerin, soygunu gerçekleştirdikleri gün, önce Çanakkale'de 17 PL 756 plakalı bir otomobil çaldıklarını, bu araçla Ezine ilçesine giderek soygunu gerçekleştirdiklerini, ardından da Çınarlı köyünün Dardanos mahallesine çalıntı aracı bırakarak S.Ü’nün kullandığı 35 DBR 07 plakalı araçla İzmir'e kaçtıkları belirledi.
Şüphelilerin, kuyumcudan çaldıkları altınların bir kısmı, İzmir'de bozdurdukları kuyumcu dükkanında ele geçirilirken, diğer altınlar, kol saatleri, bir miktar döviz ve Türk liraları ise şüphelilerin Çanakkale'deki ikameklerinde yapılan aramada bulundu.
Ekipler, kuyumcunun duvarının kırılmasında kullanılan 'manivela' demirini de, şüpheli S.Ü'nün, Gökçebayır köyündeki deposunda yapılan aramada buldu. Depoda ayrıca, 6 Kasım'da Esenler mahallesinden park halindeyken çalınan 26 KS 621 plakalı otomobil parçalanmış halde bulundu.
Emniyetteki sorguları tamamlanan Ö.U (24), S.Ü (29) ve B.P (20) daha sonra adliyeye sevk edildi.
Şüpheliler çıkışta görüntü alan gazetecilere tepki gösterdi. Bir şüpheli kendisini çeken kameramana tekme atmak istediği sırada botu ayağından fırladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: