BOZCAADA! Nasıl gidilir, ne yapılır?
Ege Denizi’nin kuzeyinde, Çanakkale Boğazı’nın girişinde yer alan ve Türkiye’nin en büyük üçüncü adası olan Bozcaada, Çanakkale’ye bağlıdır.
Yayınlanma :
24.08.2020 15:39
Güncelleme :
24.08.2020 15:39


Bulunduğu konum itibariyle farklı bir iklim yapısına sahip olan adada, Ege Denizi’nde yer almasına rağmen Akdeniz iklimi hâkimdir ve Çanakkale Boğazı’nın girişinde yer alması nedeniyle kuzey rüzgârları da oldukça fazla hissedilir.
Bozcaada küçük bir yerleşim yeri olmasına rağmen güzel ve kaliteli vakit geçirilebilecek pek çok yer ve pek çok aktivite bulunmaktadır. Bunların başında minibüsle ada turu yapmak, sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar süren tekne turuna çıkmak, şarap tadım derslerine katılmak, dalış yapmak, yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, adaya özgü yetiştirilen tüm üzümleri görebileceğiniz bağ yolunda yürüyüş yapmak, at binmek, kitesurf ve seramik dersleri ve cam atölyesine katılmak gösterilebilir.
BOZCAADA’YA NASIL GİDİLİR?
Bozcaada’ya Çanakkale’nin deniz ulaşım şirketi Gestaş’ın feribotlarıyla gidilmektedir. İstanbul istikametinden gelen tatilciler, önce Gelibolu’dan Lapseki’e veya Eceabat’dan Çanakkale’ye arabalı feribot ile Çanakkale Boğazı’nı geçtikten sonra Çanakkale merkezden 60 km karayolu yolculuğunun ardından Geyikli İskelesi’nden Bozcaada’ya geçiş yapabilmektedir. İzmir istikametinden gelen tatilciler ise, direkt Ezine ilçesine bağlı Geyikli İskelesi’nden Gestaş Deniz Ulaşım’a ait arabalı feribotlar ile Bozcaada’yavarabilmektedirler. Geyikli-Bozcaada arası deniz yolculuğunuz yaklaşık 30 dakikadır.
Bozcaada feribot sefer tarifeleri için https://www.gdu.com.tr/sefer-tarifeleri
ziyaret edebilirsiniz.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: