Bakan Albayrak'ın "Çanakkale" çıkarmasına gölge
"Türkiye İçin Değişim Başlıyor" hareketi için Çanakkale'ye gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ziyareti, kentte yayın yapan bazı internet sitelerince sabote edildi.
Yayınlanma :
03.01.2020 11:41
Güncelleme :
03.01.2020 11:41


"Türkiye İçin Değişim Başlıyor" hareketi için Çanakkale'ye gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ziyareti, kentte yayın yapan bazı internet sitelerince sabote edildi
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 30 Eylül 2019'da başlatılan yeni ekonomi programı "Türkiye İçin Değişim Başlıyor" için Çanakkale'ye geldi.
Sabah saatlerinde havaalanına inen Albayrak, buradaki karşılamanın ardından Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'na (ÇTSO) geçti.
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, AK Parti İl Başkanı Naim Makas ile banka müdürleri ve iş insanlarının katıldığı toplantıda önemli müjdeler veren Berat Albayrak, Türkiye ekonomisini de değerlendirdi.
"Türkiye için Değişim Başlıyor" programının ilk durağını Malatya, yılın son toplantısını Kayseri'de yapan Albayrak'ın 2020'nin ilk toplantısını Çanakkale'de yapması iş dünyası tarafından sevinçle karşılanırken, Albayrak'ın verdiği mesajlar ise mobilya sektörü ile tarım camiasında mutluluk yarattı.
Bakan Albayrak'ın Çanakkale'den ülkeye verdiği KDV indirimi mesajları gün boyu ulusal televizyon ve internet sitelerinde son dakika gelişmesi olarak yer aldı.
Toplantı sonrası Çarşı Caddesinde esnaf ziyaretinde bulunan Albayrak, meşhur Çanakkale Peynir Helvasının tadı bakıp, vatandaşlarla da sohbet edip sorunları dinledi.
Seyyar bir satıcıdan simit alan Berat Albayrak, simitleri ilk önce kendisini takip eden basın mensuplarıyla paylaştı.
Ziyaretleri esnasında vatandaşlarla girdiği hoş diyaloglarla gönülleri fetheden Albayrak, alçakgönüllülüğüyle beğeni kazandı.
Bakan Albayrak, beraberindeki kurmaylarıyla AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edip daha sonra Tekirdağ'daki programa yetişmek üzere hava yoluyla Çanakkale'den ayrıldı.
Kentteki bazı internet siteleri ise, Albayrak'ın yaptığı kapsamlı ziyarete gölge düşürmek için zaman kaybetmeden algı operasyonlarına başladı.
Berat Albayrak'ın iş dünyası ile buluşmasını özel bir davet gibi gerçekleştiğini yansıtan site, Türkiye genelinde başlatılan bir ekonomi hareketinin de önüne geçmeye kalkıştı.
Yaşanan bu hadise ise siyasi kamuoyunda, "Çanakkale'nin gelişimine ve ülke genelinde başlatılan bu harekete gölge düşürme çabası" olarak nitelendirildi.
Bu tip haberlere itibar edilmemesi, ayrıca maksadını aşan davraşınlara ise gerekli kesimlerce cevap verilerek, destanlar kenti Çanakkale'ye böyle haberler ile zarar verilmesi değerlendirildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: