Mehmet Ünal Şahin "Bayramlar her zaman bütünleştirici olmuştur."

TAKİP ET

Türkiye Belediye Başkanları Birliği Çanakkale Temsilcisi Mehmet Ünal Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı

Şahin mesajında şunları kaydetti. “Gelişmekte olan ülkelere baktığımızda hayatlarını sürdürmeye çalışan toplumların, içinde bulundukları şartları göz önünde bulundurursak, Türkiye Cumhuriyeti toprakları ve ay yıldızlı Türk Bayrağı altında huzur içinde yaşayan bireyler olarak ne kadar şanslı olduğumuzu ve bize bu huzuru bahşeden Yüce Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Ülkemizde kutlanan dini bayramlar her zaman bütünleştirici olmuştur. Toplumlar arasında karşılıklı sevgi, saygı bağlarını pekiştirmiştir. Dargınlıkları unutturup kardeşçe kucaklaştıran, milli birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı müstesna günlerdir.” dedi.

Mehmet Ünal Şahin sözlerine şöyle devam etti. “Birlik, beraberlik ve toplumsal yardımlaşmanın en üst seviyede yaşandığı, duygu ve sevinçlerin paylaşıldığı Kurban Bayramı’na bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın hoşgörü ve kardeşlik bağlarının en üst düzeyde yaşandığı müstesna günlerdir. Bayramlarda yaşadığımız güzel duyguların, sadece bugünlerle sınırlı kalmaması gerekiyor. Hayatımızın her döneminde aynı halis, niyet ve düşüncelere bağlı olarak, ilişkilerimizi sürdürmeliyiz. Unutmamalıyız ki sorunlarımız paylaşıldıkça azalacak ve mutluluklarımız daha da artacaktır. Bu vesileyle Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kılarsak inanıyorum ki daha güzel günlere ulaşacağız. Bayramlarda, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı’nızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, İslam âlemine, ülkemize sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ediyor, dünyanın farklı coğrafyalarında zulüm ve ızdırap altındaki kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbim ’den niyaz ediyorum.” Dedi.