CHP Gelibolu İlçe Başkanı'nın kafesi kaçak mı?

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Gelibolu İlçe Başkanı'na ait olan boğaz kenarındaki kafenin kaçak olduğu iddia edildi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Gelibolu İlçe Başkanı’na ait olan boğaz kenarındaki kafenin kaçak olduğu iddia edildi. Mahkeme tarafından ruhsat iptali ve yıkım kararı da bulunan kafenin yıllardır usulsüz bir şekilde çalıştırıldığı, bahse konu mahkeme kararlarının Gelibolu Belediyesi tarafından uygulanmadığı da iddialar arasında.

CHP Gelibolu İlçe Başkanı Engin Coşkun’a ait olan boğaz kenarındaki kafenin kaçak olduğu iddia edildi.

BÜFE OLARAK FAALİYETE BAŞLAMIŞ

CHP Gelibolu İlçe Başkanı Engin Coşkun’a ait olan ve kaçak olduğu iddia edilen kafenin uzun yıllar önce küçük bir büfe olarak faaliyete başladığı ancak yıllar içerisinde büfenin imara aykırı bir şekilde büyütülerek restoran ve kafe haline getirildiği iddia ediliyor. 

ESKİ FOTOĞRAFLARLA YAPI KAYIT BELGESİ ALMIŞ

İmara aykırı bir şekilde büyütülerek kafe haline getirilen bahse konu büfe için imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi de alındığı iddialar arasında yer alıyor. Öyle ki bahse konu kafe için yapı kayıt belgesi alabilmek adına yapının güncel fotoğrafları yerine eski halinin fotoğrafları kullanıldığı iddia ediliyor.

YAPI KAYIT BELGESİ İPTAL EDİLMİŞ

Bahse konu kafeye yapı kayıt belgesi alınırken usulsüzlük yapıldığının tespit edilmesinin ardından kafeye ait olan yapı kayıt belgesinin de ilgili bakanlık tarafından iptal edildiği edinilen bilgiler arasında.

RUHSAT İPTALİ VE YIKIM KARARI

Bahse konu kafe ile ilgili açılan davanın ardından yapının yıkılarak alanın eski haline getirilmesi ve işletmenin ruhsatının iptal edilmesi yönünde karar çıktığı iddia ediliyor.

GELİBOLU BELEDİYESİ YIKIM KARARINI UYGULAMAMIŞ

Mahkeme kararına rağmen Gelibolu Belediyesi’nin yıllar boyunca mahkeme kararını uygulamadığı ve bahse konu kafenin usulsüz bir şekilde işletilmeye devam edildiği de edinilen bilgiler arasında.