"ÇANAKKALE'YE LAYIK OLACAĞIZ"

TAKİP ET

CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, partisinin il başkanlığına ziyarette bulundu ve Tarla Sokak'ta adaylık açıklaması yaptı. Gerçekleşen açıklamaya CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, ilçe başkanları ve partililer de katıldı.

CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, “Şimdi Çanakkale için çok çok çalışma zamanı. Çok çalışacağız. Sosyal belediyeciliği temel alacağız daha da geliştireceğiz. Çünkü derinleşen ekonomik kriz özellikle yoksul aileleri derinden vuruyor. Dezavantajlı gruplarla yakından ilgileneceğiz.
Çanakkale’yi bir akıllı kent yapacağız. Bunun ayrıntılarını önümüzdeki süreçte zaten paylaşacağız. Bütün belediye hizmetleri teknoloji ile bütünleşecek. Yeni katılımcı bir stratejik plan hazırlayacağız. Katılımcı demokrasiye çok önem vereceğiz. Birikimimizle, deneyimimiz ile Çanakkale halkına hizmet edeceğiz. Biz Ankara’da bürokrasi ile bakanlıklar ile ilişkilerin nasıl kurulacağını çok iyi biliyoruz.
Her şey Çanakkale için. Önce Çanakkale. Her şey çok daha güzel olacak. Biz bu memlekette doğduk, büyüdük, yaşıyoruz. Bu memlekette öleceğiz. Bütün görevler, bütün makamlar, bütün statüler gelip geçicidir.
Ben, Çanakkale’de 31 Mart 2024’te çok önemli bir başarıya imza atacağımıza inanıyorum. Bunu sokakta görüyorum. Her gün sokaktayım. Çanakkale kararını vermiş. Biz de Çanakkale’ye layık olacağız. Değişimin yüzyılı başladı. Asıl değişimi inanıyorum ki Türkiye’de de gerçekleştireceğiz. Yerel seçimlerde başarılı olmamız çok çok önemli. Bir partimizde yüzyılın değişimini gerçekleştirdik. Bizim asıl mücadelemiz bu adaletsiz düzen ile” ifadelerini kullandı.
“Çanakkale’nin otopark sorunu ile ilgili bir çalışmanız olacak mı?” sorusuna Muharrem Erkek, “Çok özel, ciddi bir çalışmamız var. Uzman bir ekip tarafından hazırlandı. Önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız. Zaten tüm adaylar kamuoyunun huzuruna çıkacağız. Projeleri ve yapılması gerekenleri konuşacağız. 10 yıl belediye meclis üyeliği yaptım, Çanakkale’nin sorunlarını çok iyi biliyorum” yanıtını verdi.
“Aday belirleme sürecinde, atama kararı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Erkek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde adayı Çanakkale halkı belirledi. Ben uzun yıllar iki genel seçimde, bir yerel seçimde aday tespit komisyonunda görev yaptım. Biz her zaman parti içi demokrasiyi, yerelde demokrasiyi, ülkede demokrasiyi savunduk. Genel başkanımız her yerde çok ciddi kamuoyu araştırmaları yaptıracağız dedi. Genel Başkanımız yapılan kamuoyu araştırmalarında, bir adayımız açık ara önde çıkıyorsa o bizim adayımız olacak dedi. İki aday birbirine yakınsa sandık koyacağız dedi, Zonguldak örneği gibi. Çanakkale’de farklı bir tablo var. Genel Merkezimiz çok ciddi çalışıyor. Adayları halk belirliyor. Halkın iradesi her şeyin üzerindedir. Tüm partililerimize düşen görev adayın etrafında birleşmektir. Biz herkesi kucaklayacağız” yanıtını verdi.
“Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı da olan Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Pazartesi günü Ankara’ya yürüyecek. Konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Muharrem Erkek, “Yürümek çok güzeldir. Ama İrfan Beyin ben, Cumhuriyet Halk Partisi Adayının yanında yürümesini isterim ve beklerim” ifadeleri ile cevap verdi.