BÜLENT Turan yine öncü oldu

TAKİP ET

AK Parti'de üç dönem üst üste milletvekili olan yeniden aday olamaz koşuluna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'A takımı'ndan bir çok isimde takıldı.

 

 

 

AK Parti'de üç dönem üst üste milletvekili olan yeniden aday olamaz koşuluna Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “A takımı”ndan bir çok isimde takıldı.

 

Seçime “güçlü kadro” ile girmek isteyen Erdoğan’ın MYK toplantısında konuyu masaya getirdiği AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın 3 dönem kuralını işleyişe sokulması yönünde görüş belirttiği biliniyordu. AK Parti'de daha önce 7 Haziran 2015 seçimlerinden 1 Kasım 2015 seçimlerine kadar olan süreç 3 dönem kuralından istisna tutulmuştu. Ancak, AK Parti'de yapılan son değerlendirmelerde, söz konusu iki seçim arasındaki bu sürenin de artık 3 döneme dahil edilebileceği belirtiliyordu. Turan'ın MYK toplantısı öncesi bir çok vekil ve Bakan ile görüşerek genç ve yeni isimlerle seçime girilmesi gerektiğini belirtmesi üzerine çoğunlukla destek gördüğü biliniyordu. Turan'ın bu görüşüne onay veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan parti içerisinde ki görüşleri değerlendirerek 3 dönem uygulamasının işleyeceğini belirtti.