Af yasası ne zaman Meclis'te görüşülecek?.
Af yasası ile ilgili heyecanlı bekleyiş sürüyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan Esenler'de yaptığı konuşmada af bekleyenlere müjdeyi vermişti.
Yayınlanma :
09.07.2019 11:25
Güncelleme :
09.07.2019 11:25


Kader mahkumlarının heyecanla beklediği af yasası ile ilgili çalışmalar sürüyor. Ceza infaz yasasında yapılacak değişikliklerin detayları ortaya çıkmaya başladı. Adalet bakanlığı ve AK Partili hukukçuların titizlikle çalışarak hazırladığı ceza infaz yasasına göre 80 bin kişinin serbest kalacağı belirtiliyor. Af ile ilgili gündem yaklaşık 1 yıldır Türkiye'nin en önemli konuları arasında yer alıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Esenler'de katıldığı bir iftar programında çalışmaların başladığını söylemesi sonrası kader mahkumları ve ailelerinin umudu arttı. Gözler Adalet Bakanlığı'na çevrilirken, ceza infaz yasasındaki tutukluluk sürelerinin değişmesi bekleniyor. Af yasasının TBMM'ye geleceği tarih de şekillenmeye başladı. Peki, af yasası Meclis'e ne zaman gelecek? Af ne zaman çıkacak? Ceza infaz yasası nasıl olacak? İşte Adalet Bakanlığı'nın titizlikle hazırladığı ceza infaz yasasında son durum....
TEMEL ÇERÇEVESİ ÇİZİLDİ
Yargı paketinin çerçevesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti Grup Başkanvekilleri, Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda çizildi. Meclis'teki diğer partilerle yapılacak görüşmelerinin neticesine göre, İnfaz Yasasını içerecek bölümün ilk olarak Meclis tatile girmeden yetiştirilmesi planlanıyor. Nafaka ve diğer düzenlemeler yeni yasama yılının başlayacağı Ekim ayına bırakılacak.
80 BİN MAHKUM SERBEST KALABİLİR
Adalet Bakanlığı ve AK Parti'nin hukukçu milletvekillerinin hazırladığı, içinde ceza infaz sisteminde değişiklik hükümlerinin de yer aldığı yargı paketinin tatil öncesi Meclis'e sunulması bekleniyor. Teklifin kanunlaşması durumunda, son yapılan hesaplamalara göre cezaevlerindeki 80 binin üzerinde tutuklu ve hükümlünün serbest kalacağı belirtiliyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: