100. Yıl Rallisi’nde Start Verildi
100. Yıl Rallisi’nde Start Verildi
Yayınlanma :
16.05.2015 19:30
Güncelleme :
16.05.2015 19:30


Çanakkale Madenciler Derneği (ÇAMAD) sponsorluğunda, ‘2015 100.Yıl Rallisi’ adı altında düzenlenen yarışma’nın sembolik startı Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı’nda başladı.
Sembolik start törenine, Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Belediye Başkanvekili Celal Karakaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Metin Çeker, Çanakkale Kıyı Emniyeti Müdürü İsmail Durgut’un yanı sıra otomobil tutkunları katıldı.
Yarışlarda boy gösteren 2014 Türkiye Ralli Şampiyonu ve 2015 yarış klasmanında bu yılın lideri Castrol Ford Team Türkiye takımından Murat Bostancı-Onur Vatansever’e halk yoğun ilgi gösterdi. Çanakkalelilerin yarışlara oldukça ilgili olduğunu belirten Murat Bostancı, “Gerçekten her zaman bütün yarışlarda görmek istediğimiz bir ilgi. Bütün Çanakkale halkına çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bizde onları mahcup etmeyiz. Keyifli bir yarış geçer, herkes keyif alır. İlk yarışı kazanarak geldik buraya İzmir’deki Ralli’den, şampiyonada lideriz. Castrol olarak da takımlar şampiyonasında lideriz. İnşallah güzel bir yarış olur ve bu yarışla liderliğimizi pekiştiririz” dedi.
1987 yılında Balkan Ralli Şampiyonu olan, iki yıl üst üste Hebros Rallisi’ni kazanan Bostancı, 1992- 93’te iki kez FIA İkinci (B) öncelikli sürücü listesine girmeye hak kazanan ilk Türk sürücüsü ve Castrol Ford Team Türkiye takımından Murat Bostancı’nın babası olan Serdar Bostancı, bu tür yarışların büyük şehirlerin tekelinden çıkarılması gerektiğini söyledi. Serdar Bostancı yaptığı açıklamada: “Aslında benim bir hayalim gerçekleşti. Ben yıllardır rallilerin Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerin tekelinden çıkıp, güzel Çanakkale’miz gibi buna benzer şehirlere gelmesini çok istiyordum. Çok güzel bir organizasyon, emeği geçen herkese bu vesileyle teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Metin Çeker, “ Türkiye Ralli Şampiyonası’nın bir ayağının Çanakkale’ye gelmesi 100. Yıl şerefiyle ama bu ilgi, bu hazırlık ve bu kadar tarihi bir yerde de bulunmak hepimizi çok mutlu etti. Federasyon olarak gelecek yıllarda da devamını hemen aklımıza getirdi. Çanakkale yöresel etapları da çok güzel. Bu ilgiyi de gördükten sonra, bu mücadelenin sonunda da herkes ralliye doymuş olacak arkadaşlar. Çanakkale halkının bu ilgisini tamamen bekliyoruz. Ralli sonunda da herkes mutlu olacak” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Castrol Ford Team Türkiye takımından Murat Bostancı-Onur Vatansever, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Metin Çeker’in işaretiyle start aldı.
Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı’nda başlayan sembolik başlangıcın ardından yarışlara katılan 62 pilot, Bayramiç Çan bölgesindeki etaplarda yarıştı. Pilotlar bugün, 8.70 km.lik Yahya Çavuş, 14.75 km.lik 57.Alay ve 16.20 km.lik Nezahat Onbaşı etaplarını geçerek parkuru tamamladı.
İkinci etap, yarın sabah saat 09.00’da başlayacak ve 16.15’te sona erecek.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: